Bejelentkezés
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Szavazás
Márc. 15-ig lesz-e összehangolt adó- és vámhatósági akció a budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben?
 

postheadericon Archívum

postheadericon Vida Ildikó

Levél Dr. Vida Ildikónak, a NAV elnök asszonyának:

Elnök Asszony!

Az adóhivatal rendszeresen és durván megsérti a bennszülött adózók jogait, egyúttal indokolhatatlan és jogtalan előnyökhöz juttat külföldi "adózókat". A NAV nem erős bástya, hanem rés a fekete gazdaság elleni küzdelemben.

Kérdésünk: Mit tett Ön a jogszerű állapot megteremtéséért és milyen eredménnyel?

Módosítás: (2013. február 26. kedd, 21:07)

 

postheadericon Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter

Levél Matolcsy György Miniszter Úrnak:

Matolcsy György

Nemzetgazdasági Miniszter Úrnak

 

Tisztelt Miniszter Úr!

………Y:Z…………… vagyok, aki ………X.Y…………………országgyűlési képviselő úr útján 2012 januárjában adatokat, dokumentumokat és hangfelvételeket küldött Önnek, mint nemzetgazdasági miniszternek, a FIDESZ parlamenti képviselőjének az adó- és vámmentes kínai feketegazdaságról.

Köszönöm a ……X.Y………..képviselő úrnak adott 2012 májusi írásbeli válaszát ill. azt, hogy ez ügyben 2012 októberében személyesen is fogadta ……X:Y………..képviselő urat.

Örömmel fogadtam, hogy 2012 év végén az Ön személyes utasítására néhány alkalommal razziát rendeztek a budapesti adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetben.

Sajnálatos, hogy mindezek semmilyen eredményt nem hoztak, hiszen 2013-ban is minden változatlanul ugyanúgy folyik, mint az elmúlt 20 évben, vagyis minden fajta bizonylat, számla stb. nélkül korlátlan mennyiségben beszerezhető a Kínából illegálisan Magyarországra beszállított áru. Ez különösen azért elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, mert 2012 októberében még Ön is azt mondta, hogy nincs a kínaiakkal államközi megállapodás az adó- és vámmentességről, ill. Ön is tudja és látja ennek az illegális tevékenységnek a gazdaságra és társadalomra nézve tragikus következményeit.

Sem a FIDESZ választási programjával, sem a kormányprogrammal, sem az Uniós kötelezettségvállalásainkkal nem egyeztethető össze az, hogy 120.000 – 130.000 kínai Magyarországon fölé helyezze magát a törvényeknek, gyarmatosítóként adók, vámok, járulékok fizetése nélkül értékesítsen naponta átlagosan 150 kamionnyi árut a magyar hatóságok jóindulatú elnézéstől kísérve Magyarországon, a jelenlegi Uniós szövetségeseink és a múltbéli KGST-s szövetségeseink országaiban.

Ezúton ismételten kérem Matolcsy Miniszter Urat, hogy jogkörében eljárva intézkedni és állást foglalni szíveskedjék.

Amennyiben további nagy mennyiségű dokumentumra, hang és képfelvételre van szüksége az illegális adó- és vámmentes tevékenységről, akkor személyesen is az Ön /nem a munkatársai és különösen nem a NAV/ rendelkezésére állok.

Kérem az Ön személyes (tehát nem a munkatársai vagy a NAV) válaszát, melyet nyilvánosságra hozok 2013 februárjában.

Kérem, hogy a fentiekért sem a családomat, sem engem további megtorlással ne sújtsanak.

 

Tisztelettel:

………Y.Z………

2013. JANUÁR 21.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Az adó és vámmentes budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezet létrehozása olyan gazdasági és társadalmi változásokat indukált,amelyre utoljára az erőszakos kollektivizálás idején volt példa. Ezzel semmisítették meg a társadalom  önállósodásra törekvő, de a hatalom által veszélyesnek tartott rétegét. Ez ellentétes kormányprogrammal, a választási programmal, alapvető nemzeti érdekeinkkel. Károsan hat nemzetközi megítélésünkre annál is inkább, mert minden jelenlegi és volt szövetségesünk társadalmában ugyanúgy károkat okoz a magyarországi közreműködéssel üzemelő feketegazdaság.

 

Kérdéseink: Ön, mint miniszter, milyen megoldási javaslatokkal rendelkezik, és mikor ismerhetjük ezeket meg? Válaszát a honlapunk azonnal közölni fogja.

 

Módosítás: (2013. február 26. kedd, 20:34)

 

postheadericon Monori Center

NAV Közép-magyarországi Regionalis Bűnügyi Igazgatóságának írt levelének folytatása 2.

2009. végére az alább látható módon nézett ki a budapesti adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezet Monori Center elnevezést kapott része. A több utcányi területet elfoglaló illegális gazdasági tevékenységet folytató övezet az elmúlt években megállás nélkül folyamatosan bővítés alatt áll. Új raktárak és új bemutató termek sora épült. Az építkezés jelenleg is tart. Erre a helyre (is) invitáljuk a NAV illetékes munkatársait azzal az egyszerű kéréssel, hogy végezzék el ugyanazokat az ellenőrzéseket ugyanazon törvények alapján ugyanazzal az apparátussal, amit a magyar vállalkozások már oly jól ismernek.

Legközelebb bemutatjuk az alább látható vezetőink álláspontját a kínai feketegazdaságról:

És még másokét is .

Legközelebb innen folytatjuk.

2013 02.10.

 

Módosítás: (2013. február 09. szombat, 22:36)

 

postheadericon Újrakezdés2

Levél a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának


Az elmúlt több mint 1 évben a feketegazdaság működtetőit, támogatóit és haszonélvezőit bemutató oldalunk nem közölt újabb információkat.

Ennek okaira később visszatérünk.

Sajnálatos, hogy az illegális gazdaság erősödésének folyamata nem állt meg. Az okokra próbálunk a következő hetekben dokumentált módon rávilágítani és tovább keressük a megoldás kulcsát.

Bemutatjuk a NAV felelősségét a nyugtaellenőrtől a NAV elnök asszonyáig.

Bemutatjuk a politikai osztály ellentmondásos viszonyulását a problémához Bajnaitól Orbánig.

Keressük az írott és elektronikus sajtó visszafogott magatartásának okait a Magyar Nemzettől az ECHO TV-ig.

Megpróbálkozunk megérteni ügyészségünk problémás hozzáállásának okait a kerületi ügyészség előadójától Polt Péterig.

Meghallgatunk köztisztviselőket és másokat a kérdésről, betekintünk a velük folytatott levelezésbe.

Elsőül vessük tekintetünket a NAV-ra, amely megítélésünk szerint a Magyarországon működő állami irányítású szervezetek közül a legjobban megőrizte működőképességét – legalábbis a bennszülöttek vonatkozásában.

Az alábbi levelet a NAV szinte összes megyei, regionális, országos szervezetéhez eljuttattuk Zalától Debrecenig, Budapesttől Szegedig. Sajnálatos módon összesen három helyről jött válasz. A többiek valószínűleg elsüllyesztették.

Az első válasz a NAV Szakértői Intézetétől érkezett.

Róluk eleve tudtuk, hogy nem kompetensek, de szükség volt egy ellenőrző körre arra az esetre, ha az összes többi címzett elfelejtene válaszolni. A második válasz a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságától érkezett.

Válaszuk közzétételét letiltották, ezért ez idő szerint nem tudjuk bemutatni.

Lényegében kérték az összes rendelkezésre álló adatot illetve személyes elérhetőséget.

E sorok írója kielégítő garanciát kért arra, hogy újabb megtorlást nem alkalmaznak vele és családjával szemben. Ezt a garanciát nem kapta meg.

Áthidaló megoldásként ezért a honlapon keresztül közlünk néhány dokumentumot a kínai feketegazdaságról a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága részére.

Alább az ART-ban (Adózás Rendjéről Szóló Törvény) meghatározott számlázási lehetőségektől gyökeresen eltérő kínai számlákat (?) mutatunk be, melyeket az illegálisan működő Budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben illetve Budapest egyéb helyein szereztünk be a NAV ellenőrzése számára azért, hogy ne üres kézzel kelljen az ellenőrzött kínai cégek elé állniuk. A NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága munkatársai az említett garanciák mellett kitakarás nélkül, eredetiben is megtekinthetik ezeket a számlákat (?) sőt továbbiakat is kaphatnak.


1., GUAN DA KFT 1102 Budapest, Kőrösi Cs. S. u. 21.

A Monori Centerben (http://www.monoricenter.hu) és a volt Ganz-Mávag területén működtet nagykereskedést, ezen kívül több kínai viszonteladó céget kiszolgál. A kínai nyelvű számlán látható címeken és telefonszámokon kívül elérhető még a 30-3788-888, 30-9135-240, 30-8971-999, 06-1-477-0568-as telefonszámon vagy e-mail-ben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen.

Korlátlan mennyiségben vásárolható náluk Kínából importált áru.

Kérdésünk: Kell-e adóznia a GUAN DA KFT-nek a bevételei után és ha igen, akkor miért nem?


2., KITE-KING KFT

A 1102 Budapest, Bánya u. 35-ben működik a nagykereskedés, de fenntart még egyet a Ganz.-Mávag területén is. Ezen felül több kínai viszonteladó céget is kiszolgál. Elérhetőségei a szerkesztőségben kérhetők. Korlátlan mennyiségben vásárolható náluk Kínából illegálisan importált áru.

Kérdésünk: Magyar vállalkozás kiállhatott-e ilyen átvételi elismervényt számla helyett két évtizedig anélkül, hogy ezt az adóhivatalunk észre ne vegye? Ha nem, akkor kínaiaknál miért igen?


3.,A MONDSEE KFT

Nagykereskedése a Rendőrpalota szomszédságában Budapesten, a Jász u. 82. alatt van, de a Ganz-Mávag területén is működtet nagykereskedést. Sok éve tündököl adó és vámmentesen a magyar gazdaság nagy bánatára. Korlátlan mennyiségben vásárolható náluk Kínából illegálisan importált áru. Még a kezdetekkor megvettek egy képeslap raktárat, azóta az ott talált képeslapok helyettesítik a számlát. További adatok a szerkesztőségben.

Kérdésünk: Akarja-e a NAV felszámolnia kínai feketegazdaságot és ha igen, akkor miért nem?


4., G RIVER KFT

Nagykereskedést működtet a Monori Centerben, de jelen van a Ganz-Mávagban, és beszállít más kínai viszonteladóknak is. További adatok a szerkesztőségben.

Kérdésünk: Van-e politikai támogatottsága a kínai fekete gazdaságnak, és ha igen, megtudhatjuk-e a részleteket?


5., Az "Ismeretlen Kínai Katona"

A kínaiak olyan magabiztosak, hogy a bizonylati fegyelemre fittyet hánynak a kezdetektől napjainkig. Példa erre ez az úgy nevezett „szállítólevél”. További adatok a szerkesztőségben.

Kérdésünk: Kell-e még kérdeznünk, vagy már világos Önök előtt is a probléma, tisztelt NAV?


6.,CITY KIDDY

Nagykereskedése működik a Monori Centerban és a Ganz-Mávagban, de beszállít több kínai viszonteladónek. További információ a szerkesztőségben.

Kérdésünk: Az Unios normával összeegyeztethető-e a Kínából illegálisan szállított számviteli nyomtatványok használata Magyarországon? Ha nem, akkor miért igen?


7., TELICO

A vietnámi cég nagykereskedése a Ganz-Mávagban működik, de korábban volt egy a NAV Bevetési Főigazgatósága közvetlen szomszédságában is. További adatok a szerkesztőségben. A cég a 2012 év végi Ganz-Mávagban tartott razziák idején jó előre bezárt.

Kérdésünk: Vajon honnan tudhatták meg. mikor jön a NAV? És vajon mennyiért?


8., CONRADO

Nagy kereskedése a Monori Centerben működik, de jelen van a Ganz-Mávagban és beszállít több viszonteladónak is. További információk a szerkesztőségben.

Kérdésünk: A cégnél korábban már volt ellenőrzés (Önkormányzati és adóügyi egyaránt), de minden változatlanul folyhatott tovább. Vajon mennyiért?

Legközelebb innen folytatjuk.

Addig hallgassák meg az APEH munkatársaival és kínai máskéntvállalkozókkal készül

t hangfelvételeket a Letöltésekben és az Archivumban.

2013.02.05.

 

Módosítás: (2013. február 05. kedd, 21:55)

 

postheadericon NAV BEVETÉSI FŐIGAZGATÓSÁG

Az adó- és vámmentes budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezet közepén áll egy piros téglás többszintes épület afféle madárijesztőként.

Itt van/volt a NAV Bevetési Főigazgatósága és a NAV Járőrigazgatósága. A  körben ablakos épületből minden irányba a kínai feketegazdaságra nyílt rálátás. Jól látható volt ahogy a kamionok érkeznek, rakodnak, távoznak. Szabad szemmel leolvasható volt ezeknek a kamionoknak a rendszáma, felségjelzése.

Nézzük meg, hogy nézett ki az épület a kínai elnök látogatása előtt és után.

Erősen úgy tűnik, hogy a kínaiaknak sikerült kiebrudalni az Adóhivatalunkat a Különleges Gazdasági Övezetből. A kérdés ezután önkéntelenül felvetődik: Ki viszi a puskát? A nyúl vagy a vadász?

A kormány Lovasberényben, Hajdúszoboszlón, Kötcsén ülésezik, próbál még pénzt kicsikarni a magyar munkavállalókból és vállalkozókból, miközben kínaiak és a multik adóztatása a gyurcsányi időkben megszokott módon történik.

Előtte:

1. kép

2. kép

3. kép

Utána:

1. kép

2.kép

3. kép

2011.szeptember 11.

 

Módosítás: (2011. szeptember 11. vasárnap, 15:40)

 
További cikkeink...