Bejelentkezés
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Szavazás
Márc. 15-ig lesz-e összehangolt adó- és vámhatósági akció a budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben?
 

postheadericon ap11/1

 

顶礼膜拜超出我们的国家!

E sorok írója nagyjából tisztában van azzal, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok nagyon nehéz örökséget hagytak a mostani kormányra.

Az is világos, hogy Magyarország jelen állapotában gyenge és kiszolgáltatott az erősebb hatalmaknak.

Közismert, hogy Kína gazdasági ereje és politikai érdekérvényesítő képessége töretlenül növekszik, és ezzel kellőképpen vissza is él.

Magyarország mozgástere tehát szűk, de nekünk ilyen körülmények között is boldogulnunk kell.

A magyar vállalkozók és a magyar munkavállalók jelentik a kormány megbízható támaszát, akik adóikkal fenntartják az államot. (A multik és a kínaiak a lehetőségeikhez és a törvényekben meghatározottakhoz képest  sokkal-sokkal kevesebbel járulnak hozzá a közkiadásokhoz.)

Ha a kormány nem akar vagy nem tud ellenállni a külső nyomásnak, az ország rövidesen összeomlik.

Ha nem sikerül a multikat és a kínaiakat a törvényben előírtak szerinti adófizetésre rászorítani, semmi esélyünk sincs a felemelkedésre. Akkor nagyon rövid időn belül csökkenteni kell a nyugdíjakat, fizetőssé kell tenni az egészségügyi ellátást, a szociális juttatásokat újra meg kell nyirbálni, nyíltan vagy burkoltan adóemelést kell végrehajtani anélkül, hogy a mostani nyomorúságos állapotunkból esélyünk lenne kilábalni. Aki tud, elmenekül majd az országból, aki meg maradni lesz kénytelen, az olyan nyomorúsűgos életet fog élni, ami a legrosszabb éveket idézi.

Az egyetlen helyes megoldás tehát az egyenlő feltételek kiharcolása a bennszülött magyarok (vállalkozók és munkavállalók) számára, sőt a felelősök megkeresése és megtalálása sem maradhat el. (

Pl. ha napi 100 kamionnyi kínai áru nem adó és vámmentesen érkezne az orzságba, hanem adózna és vámolna, neadjisten ezt a mennyiséget a hazai ipar termelné meg, akkor a költségvetés helyzete alapvetően javulna.

Vagy ha a kereskedelemben a NAV nem tűrné el az un. "'nyitott" rendszerű nyugtaadást (magyarul illegális, ellenőrizetlen pénztárgépek alkalmazását, a nyugtaadó programok manipulálását) ,akkor az adóbevételek (pl. ÁFA stb.) az államkasszát gyarapítanák.

Ehhez nem janicsárseregre, hanem megbízható, törvénytisztelő , korrupciótól mentes apparátusra lesz szükség.

2011.06.15.                                                                                                                             Folytatjuk.

Módosítás: (2011. június 15. szerda, 22:31)